Image Alt

Nezařazené

Coronavirus V naší kavárně se denně vystřídají desítky lidí. Vzhledem k aktuálním problémům s coronavirem jsme se rozhodli zavést následná zvýšená hygienická opatření. Chceme, abyste se v naší kavárně cítili bezpečně a užili si její návštěvu. Naši zaměstnanci mají nařízené častější mytí rukou desinfekčním mýdlem Všechny provozní části naší kavárny, včetně pekárny, pražírny a kuchyně jsou častěji a důkladněji čištěny pomocí plošné dezinfekce Do odvolání budeme připravovat kávu s sebou pouze do jednorázových

V listopadu jsme otevřeli malou cukrářskou laboratoř. Prostor, kde vznikají všechny naše dezerty a dorty. Je otevřená do kavárny i do ulice, takže můžete našim pekařkám doslova koukat pod ruce. Chceme tak ukázat, že používáme kvalitní suroviny a žádné prefabrikované směsi, jak je to stále ještě standartem ve spousté cukráren. Rádi vám upečeme dort také na zakázku. Vybrat si můžete v našem katalogu nebo se domluvit osobně v kavárně. Můžeme vám připravit i

Letos jsme pro vás připravili speciální edici vánočního kafe. V naší pražírně Kafe Jesen jsme upražili naturálně zpracovanou kávu z Rwandy, která chutná po malinách a smetaně. Máme ji v nabídce ve verzi na filtr i espresso. On-line ji můžete koupit u našich parťáků na Kafeplac - https://www.kafeplac.cz/vyberova_kava/rwanda-vanocni-kafe/

Ten nápad tu byl hned od začátku kavárny. Chtěli jsme být co nejvíc soběstační a většinu věcí si dělat sami. Celé to obalovala romantická představa.. Něco jako, když si čteš Tracyho Tygra, ale nedokážeš si uvědomit tu reálnou stránku věci.. Takže jsem vlastně teď docela rád, že jsme na to ze začátku neměli peníze, protože jsme měli spoustu času se naučit hodně věcí o kávě jako takové a pak se do toho

V poslední době je slovo Barista skloňováno ve všech směrech. Jak toto slovo vzniklo? Kdo to barista je a co je jeho denním chlebem? A je to opravdu tak ,,cool’’ povolání? Slovo barista vychází z italského označení pro barmana, který podával kávové nápoje a různé jiné drinky. Za posledních několik dekád se ovšem náplň práce baristy ustálila pouze na přípravě kávy - zejména na bázi espressa, ale i dalších alternativních metod.