Kostarika Cordillera del fuego

450,00  vč. DPH

Skladem

Naše první limitovaná edice! Pouze 100 balíčků

Kostarika Cordillera del Fuego

Oblast Tarrazu
1800 m.n.m.
Odrůda Catuai a Caturra

Anaerobní fermentace

Chuťový profil

Papája, květiny, citronová tráva, skořice

Kostarika je malá země s rozličnými klimatickými podmínkami, které místní kávovou produkcí ovlivňují  víc, než byste si mysleli. 

Luis Campos pracuje s kávou přes 35 let.

Byl jedním z 1750 členů kooperativy, která zanikla v roce 2000. 567 farmářů se poté rozhodlo pozůstatky kooperativy odkoupit a v roce 2004 začali se vším znovu pod názvem Altura San Roman. Luis byl ředitelem této kooperativy přes 11 let a v té době začal experimentovat s procesy fermentace kávy. Říká se, že byl vůbec prvním člověkem, který vyzkoušel anaerobní fermentaci.

V roce 2015 založil malou promývací stanici, kdy kupoval asi 300 pytlů kávových třešní. Dnes do jeho stanice vozí kávu přes 300 místních producentů a roční průměr se pohybuje kolem 7000 pytlů kávy.

Výběrová káva tvoří pouze 5% celkové produkce.

Luis kávu fermentuje ve třech speciálních tancích, kdy každý tank vyprodukuje 2 pytle zelené kávy denně. Za celý den, tak může vyprodukovat pouze 6 pytlů kávy připravené na export.

Anaerobní fermentace trvá 22-24 hodin a teplota v natlakovaném tanku je udržovaná pod 10°C. Recept je založený na 3 parametrech. Tlak, Teplota a PH vody. Luis trvdí, že na správném receptu stále pracuje, ovšem výsledky jsou skvělé už nyní. Tato káva je zvláštní použitím teplotního šoku ve fázi fermentace. Ten dodá kávě větší lehkost a exotickou skořicovou ovocitost.

Tuto kávu pražíme na filtr a balíme ji do speciálního černočerného obalu 250g

Katalogové číslo: 1 Kategorie: ,