Kostarika The Chacón

340,00 1.340,00  vč. DPH

Zrušit výběr

Oblast Poas volcano
150 m.n.m.
Odrůdy Caturra a Catuai
Zpracování Perla Negra

Chuťový profil
Květiny, ananas, grapefruit

Kostarika je malá země s velmi rozličným klimatem, který významně ovlivňuje
zdejší produkci kávy. Centrální část je poměrně vlhká díky vlivům nedalekého
atlantského oceánu a je původním regionem, kde se káva začala pěstovat.
Rodinu Chacón tvoří 6 bratrů a každý z nich vlastní 1 farmu. Celkově tvoří
plocha jejich farem 73 hektarů. V loňském roce se rodině podařilo obnovit
dalších 13 hektarů nové půdy. Oskar a jeho žena Francisca provozují promývací
stanici. Obstarávají veškeré zpracování všetně sušení a třídění zelené kávy.
Všechny své 4 děti vedou k lásce ke kávě, tak aby i další generace pěstovala
skvělou kávu. Jejich nejstarší syn absolvoval kurz Q gradera organizovaný CQI.
Jejich farma leží ve městě Sabanilla de Alejuela nedaleko vulkánu Poas. Farma
se rozkládá v několika výškových úrovních od 1300 do 1500 m.n.m.
Sklizeň probíhá hlavně mezi Prosincem a Lednem a končí v únoru. Díky letošní
vysoké sklizni byla rodina nucena najmout 100 externích sběračů kávy.
Některé z farem jsou čistě organické, což je v Kostarice vzácné. Dužinu ze
zpracování používají ke kompostování. Každý rok obnovují jednotlivé loty, na
kterých v současné době pěstují přes 10 různých odrůd. Jejich stanice letos
vyprodukovala přes 2000 pytlů, což je o 500 více než v loňském roce. Po
experimentování s fermentacemi a honey metodou si vytvořili několik vlastních
procesů zpracování, které pojmenovali Alma Negra, Perla Negra nebo Yellow
Diamond.
Praženo na filtr i espresso.

Katalogové číslo: - Kategorie: ,