Peru Roberto Perales Perez

290,00 1.140,00  vč. DPH

Zrušit výběr

Oblast Huabal
1950 m.n.m.
Odrůdy Caturra, Colombia a Casttillo
Promyté zpracování

Chuťový profil
Bergamot, vanilka, citrusy

Roberto Perales Perez vlastní 3 hektarovou farmu ve vesnici El Paraiso. Jeho
farma se rozkládá mezi 1950 a 2000 m.n.m. a je porostlá převážně odrůdami
Caturra a Catimor.
Odrůda Catimor je náchylnější na chladnější počasí, které v těchto vysokých
výškách panuje a tak odrůda Caturra stále převyšuje v poměru produkce.
Roberto se snaží pěstovat a sbírat kávu sám. Ovšem v sezónní špičce najímá
sběrače, aby byla káva sesbírana ve správném čase a nedošlo k přezrávání
třešní.
Po sběru nechává roberto po 36 hodin kávu fermentovat v nádobách než je
předělá na sluncem vyhřáté plastové sušící matrace.
Sušení obvykle trvá 7 až 10 dní. Huabal je oblastní s nejkvalitnější produkcí
výběrové kávy v zemi. Bohužel se díky špatné infrastruktuře potenciál místních
farmářů nedokáže dostatečně rozvinout. Celou oblast obkolpují hory, které
zajišťují velice zláštní mikroklima. Zatímco v jedné části je vlhko a půda je jako v
Africe zbarvená do červena, tak na opačné straně kopce najdete půdu velmi
tmavou, suchou a horkou. To vše ovšem přidává kávám z Peru jedinečnou chuť.
Praženo pouze na filtr.

Katalogové číslo: - Kategorie: ,